Air Navigation Pro - iPad

Timo Hyvönen

, ,


Air Navigation Pro kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. 30 euron softa tekee kaiken sen minkä parin tonnin Garmin?! Kyllä, se tekeekin melkein sen kaiken.

 
Tässä ollaan menossa Degerin takana, 1200 jalkaa ja 185 km/h

Ohjelmisto toimii iPhonessa ja iPadissa. Miellyttävän asiasta tekee sekin, että sen voi asentaa molempiin laitteisiin samaan hintaan omalla AppStore-tunnarillaan.

iPad kiinnitettynä pieneen polvilevyyn
 
Laite toimii sen jälkeen kuin normaali ilmailu-GPS. Maksuttomasta karttavarastosta löytyy kattava kokoelma eri maiden karttoja ja ilmatilatietoja ilmoittautumispaikkoineen. Suomen kartta ja ilmailudata ovat melko hyviä ja tuki on ottanut mielellään vastaan oikaisuja - vastauksiakin on tullut. Kaupan on myös ihan oikeita ilmailukarttoja, mm. Suomen ilmailukartat on julkaistu AirNavProlle. Itse latailin kaikki Pohjois-Euroopan kartat ihan vaan testailun vuoksi.

Atec Zephyrin ohjaamoon mahtuu juuri. Kartalla Helsingin edustan rajoitus- ja vaara-alueet

Ohjelmistossa on mukana myös mittareita, jotka toimivat GPS:n perusteella. Korkeus, nopeus, kompassi, HSI, VOR, ADF...suuntaa-antavia? No, mukana kuitenkin. Viimeisimmässä versiossa on jopa 3D-toiminne joka tekee sovelluksesta suorastaan huiman! En ole vielä raskinut ostaa 3D-karttoja/kuvia (39,99).
Toimii se iPhonessakin, korkeusero näyttää olevan n. 50ft ja kuulakin on helpompi pitää keskellä kun vähän kallistaa kädellä

AirNavProlla voi suunnitella ja seurata reittiä, editointi käy hyvin normaalien reittipisteiden lisäksi sormella viivaa vetelemällä. Liiankin helppoa. Lentoreitti ei piirry muistiin vaan näkyy hetken aikaa "savuvanana" kartalla. Lentoajat kirjautuvat automaattisesti muistiin eli ohjelmistoa voi käyttää myös lentopäiväkirjan jatkeena.Näin komean kelin keskellä tätä testailtiin
 
Olen kokeillut ohjelmistoa ultrassa ja liikennekoneessa ja se toimii! Ultrassa kiinnitys pitäisi miettiä jotenkin johonkin mutta eihän siellä tilaa ole. Itse ratkaisin tuon kiinnittämällä iPadin polvilevyyn ja melkein se siihen mahtuikin. iPhonen näyttö on kyllä liian pieni todelliseen käyttöön mutta jonain mittarina sekin voisi toimia.

Lennolla Lontoosta Helsinkiin GPS-signaali tavoittui lopulta ikkunapaikalla ja lennon seuranta onnistui hyvin.


Pieni virhe nopeudessa mutta korkeus taitaa olla oikein?


Nättiä se on Airbussissakin..

Perehtymistä tuo softa kaipaisi minultakin paljon enemmän, sillä voisi tehdä paljon kaikkea. Lentosuunnitelman voi jättää (minulle tuntemattomaan) GoVFR-palveluun, reittejä voi tallentaa muistiin, säätiedot päivittyvät verkkoyhteydellä...no, kaikkea. Ilmaisversiosta saa pienen aavistuksen, maksullinenkin on aika halpa. Niin, jos on se iPad tai iPhone (tai iPod touch). Halpa se ainakin on ominaisuuksiin nähden. Try it!


Kaikki eivät tarvitse ohjelmistoja navigointiin
0 Responses to "Air Navigation Pro - iPad"

Lähetä kommentti