Joulu 2012

Timo Hyvönen

, ,

Hyvää joulua 2012!

Pongahdin aatonaattona päivällä kentälle katsomaan, josko yhtään lentsikkaa olisi kerholla vapaana. Kaveri oli just lähdössä pikkupoikansa kanssa lennolle, mutta huikkasi että "tää on vain 25 minuuttia, varmaan ehtii..."

Kohti auringon siltaa

Ajelin Malmin kakkosasematasolta pyöreälle lämmittelemään. Jumppasin ylös briefingiin katselemaan koneen lähtöä. Kello oli jo silleen jotain ja mitenkähän tässä...


Plumps...sinne menee

Katselin kun kone rullaili lähtöpaikalle. Olisihan tässä aikaa. Briefing oli lähellä ja huutelinkin että milloinkas se aurinko nyt oikein laskeekaan? 13.13. UTC ja hämärät päälle. Hyvin näyttäisi olevan aikaa, varsinkin kun keli oli valoisaa.

Vähän näkyy vielä

Tein plaanin optimistisesta lähdöstä klo 15.00 eli 13 UTC. Katselimme briefingin ikkunoista U635 läpilaskuja  ja juttelimme lentoyhtiöistä ja matkoista. Eipähän ainakaan hengailuaika mennyt hukkaan, vaihdettiin kokemuksia eri yhtiöistä ja lennoista.


Suomenlinna

Olin tehnyt e-planin pienellä virheellä (po. EFHF ja oli EFFH tai jotain) mutta se korjattiin. Kun kone teki loppulaskun, plaani kalahti järjestelmään ja lähdin juoksemaan kohti asemataso kakkosta. Voisin kertoa tässä kaikki vaiheet kierreportaista, takasuunnan pikaluistokäännöksestä ja hurjasta autoilusta asemataso kakkoselle mutta olkoon nyt.

Aurinko, moikka!

Vaihto meni tosiaan lennosta, tarkastin koneen ja rullailin...."haluatko lähte 36, tuuli on 110 astetta 7 solmua" eli suoraan sivusta. Joo, minulle käy. Ilmaan ja kohti Nokkaa.


Eteläsatamaan menee juova

Alhaalla pompotteli vähän mutta meren päällä oli ja on aina tasaista. Voi miltä Helsinki näyttää iltavalojen syttyessä. Jokin Tallink purjehti stadiin, kaikki oli...rauhallista.


Kohti aurinkoa

Kaartelin, kiertelin, otin valokuvia ja kuhan vaan himmailin. Kävin moikkaamassa laivaa, toivotaan että auttoi rutiiniin. Plaani oli vain 25 minuuttia ja lensin Nokan kautta suoraan laskuun - aika puuskaista! Onneksi siinä kentän pinnassa sivutuuli tasaantui ja osuin taas kerran kenttään.

TaivasRanta

Joulutoivotukset tornille, kone halliin (ja muutaman tunnin päästä takaisin laittamaan pelastusvarjon sokka...) ja kotiin odottamaan joulua.

EFHF 36

Sainpas minäkin joululahjan, kun ehdin lentämään.


Kohti omaa hallia. Malmin lentoasema!

Hyvää joulua, kaikki!


Timo

1 Response to "Joulu 2012"
Anonyymi said :
24. joulukuuta 2012 klo 10.03
Näitä on vaan niiiin mukava lueskella, kun itsellä ei mahdollisuutta samaan. Suuri kiitos siis näistä tarinoista.
Hyvää Joulua!

Lähetä kommentti