Matkailukausi alkaa

Timo Hyvönen

, , ,


Toisen epäonni on toisen onni: tänään yhdestä kerhomme koneesta oli puhjennut nokkapyörän rengas. Koululento Turkuun peruuntui ja minä pääsinkin harjoituslennolle vähän pidemmälle.

Rullaillen asemataso ykkösellä

Kirkas ja aurinkoinen päivä alkoi jo hämärtyä, kun rullailin ilman plaania Malmin ykkösasematasolle odottelemaan tornin sulkeutumista. Tasan klo 17 torni julistikin vapautuksen ilmatilalle ja rullasin lähtöpaikalle. Kenttä hiljeni samalla sekunnilla, kun läpilaskut loppuivat, joten lentoonlähtö oli vaivatonta kenenkään häiritsemättä.
Aurinko paistaa!

Ilmassa vastassa oli tyyntä ja aurinkoa. Painalsin kohti Degeriä ja juuri lähestyessäni kuulin toisen koneen ilmoittavan Degerin sisääntulon. Hätkähdytti, vaikka näinkin koneen heti. Olin varmaan missannut viiden minuutin ilmoituksen - sehän turvaa mukavasti korpikenttäliikennettäkin.
Kohti Hyvinkäätä

Kaartelin tyynessä kohti Hyvinkäätä. Aurinkoaika sallisi juuri lyhyen pysähdyksen niin, että ehtisin takaisin ennen hämärän loppua. Ylempänä oli lievää vastatuulta, joten matka Hyvinkäälle kesti aika tasan 20 minuuttia. 
 Ridasjärvi on erinomainen maamerkki, kenttä on sen vieressä vasemmalla

 Pähkäilin ja päätin matkalla, että Hyvinkäällä on varmaankin kiitotie 22 käytössä - ja niin se olikin. Ilmoittelin viisi minuuttia etukäteen saapuvani paikallisväestön iloksi, mutta kukaan ei kuitannut ilmoitustani. Perusosaa lähestyessäni havaitsin ilmassa yhden liitovarjon ja maassa vilskettä ja vilinää. Päätinkin sitten kiertää kentän vähän kauempaa. Kun ilmoittelin poistuvani kohti Malmia, maasta tulikin hetken kuluttua ilmoitus varjoliitohinauksesta - tällä kertaa kentän jaksolla. Mihinkähän ne aiemmat ilmot lienevät kadonneet..
EFHV ja liitovarjo jossain tuossa 22 pään yläpuolella

Aurinko laskee metsän taakse

Lento kokonaisuutena oli mainio. Muutamia muitakin koneita kierteli kenttää, mutta Malmille sain laskeutua ylhäisessä yksinäisyydessäni. Tulin Degerin kautta perusosalle. 

 Kiva keli


 Tämä voimalinja vie suoraan Degeriin
 Helsinki-Vantaa on kyllä aika lähellä


Laskin koneen pienillä laipoilla kiitotien 18 puolivälin tienoille niin, että pääsin kaartamaan sopivasti suoraan hallille. 


 Perusosa Puistolan päällä
 Loppuosalla 18, aivan tyynen tyyntä


Perillä hallilla. Taivaalla pyöreä kuu, alla pyöreä päärakennus

Iltalento- ja matkailukausi on nyt alkamassa Malmillakin. Lentsikoiden ja lentäjien määrä kasvaa tästä kesää kohti päivä päivältä. Silmät auki ja radioliikenne sopivan aktiivisena niin törmätään vain kentillä, ei ilmassa - varsinkin tornin ollessa kiinni. Korpikentille mahtuu ääntä!
0 Responses to "Matkailukausi alkaa"

Lähetä kommentti