Malmilta Ikshkileen

Timo Hyvönen

, , ,

Helsinki-Malmi fly in oli aikanaan kaverilleni Arnisille ensimmäinen todellinen ulkomaanmatka. Hän on ollut Cessnallaan mukana kaikissa kevättapahtumissa, lennelleen Ikshkilestä Malmille.

Viime kesänä lupasin sitten, että tulen käymään vastavierailulla. Heinäkuun lopulla lentelin ensimmäisen kerran kokonaisen maan yli ja ensimmäisen kerran vierailulle Latviaan.

Tässä lyhyt trailerivideo reissusta - jutun lopussa varsinainen pitkä video ATC-äänineen yms.Keikka oli tosi antoisa ja opettavainen. Tein OFP:n mainiolla SkyDemonilla ja toisena navigaattorina käytin Air Navigation Prota iPhonessa. SkyDemon pyöri iPad Minissä, jolle asensin kojetauluun kunnon telineen.

Ikshkile- EVPA

Mikä ihmeen Ikshkile? Kääntyisi suomeksi suoraan "Yksi kylä".

Ikshkilen lentokenttä aika keskellä kuvaa, vähän alhaalla

Ikshkile on pieni yksityiskenttä n. 10 minuuttia Spilvestä itään. Lento sinne kesti tarkalleen 1,5 tuntia. Kävimme tutustumassa Spilveenkin, joka on suuri ja mahtava kokemus. Stalinin ajan arkkitehtuuri on mahtipontista ja kenttää remontoidaan hiljalleen - toivotaan että kenttä säilyy ilmailukäytössä.


Spilve - alkuperäinen Riga International

Proseduuri lähestymisessä muistuttaa paljon Malmia, matalalla ja hiljaa ja valvomattomasti, mutta kyllä sinne GPS:n kanssa hyvin osaa. 


Terminaalin sisustus on ennallaan

Kentällä toimii lentokouluja, siellä on uusi kiva kuppila ja laskeutumismaksu on kohtuullinen 20€. Suosittelen.

Spilven asematasoa

Tämän lennon tärkein asia oli uuden kokemuksen lisäksi ystävien tapaaminen, ja iltagrillille tulikin mukava ilmailuporukka. Latvian lämpöisessä illassa nautittiin hyvää ruokaa, erittäin hyvää olutta ja tietenkin mainiota seuraa!


Grillataan!

Omaksi ja kiinnostuneiden opiksi tein tästä reissusta tallenteen. Matkalla oli mielenkiintoisia kohtaamisia erilaisten lennonjohtajien kanssa, vaikka yleisesti ottaen lento oli tosi helppo ja nopea. Tässä yhteenvetovideo reissusta (22 min).

0 Responses to "Malmilta Ikshkileen"

Lähetä kommentti