Helsinki-Vantaalle!

Timo Hyvönen

Tuhkapilvi (?) on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden käydä tutustumassa Helsinki-Vantaan lentokenttään pienkoneillakin. Laskeutuminenkin olisi mahdollista, mutta kustannus lienee hyvä varmistaa etukäteen. Ruuhka-aikana laskeutumismaksu on minimissään 55€.

Kävin katsomassa kenttää Malmilta. Malmin torni oli ajankohdasta johtuen vielä kiinni mutta tein lentosuunnitelman kirjallisena EFHF-Hakki-Tuusula-EFHF RMK Low appch EFHK.

Lentosuunnitelma

Aktivoin suunnitelman radiolla Hki-Vantaan torniin (se on Helsingin torni joo...). Sainkin heti aktivoituani selvityksen suoraan 22R perusosalle. Lentelin sitten parinkymmenen metrin korkeudessa laipat levällään 80 km/h ja kenttää tuntui riittävän...ja riittävän.

Sen jälkeen kävin Tuusulassa ja samaa reittiä takaisin (22R yli matalalta). Olisi ehkä kannattanut kysyä, olisiko voinut ottaa vielä toisen 15:tä pitkin. No, kaarroin sit 22R lopusta terminaalialueen yli suoraan Malmille ja kävin vielä pyörimässä Tapanilan päällä, lopetin plaanin tohon Malmin lähialueen rajalle.

Otin matkalta muutaman kuvan ja lyhyen videonkin.


Lähestymässä kiitotietä 22R

Maisemaa terminaaleille. Hiljaista...

Loppuosa 22R


Matalalähestyminen eli hiljaa ja matalalla kentän yli

Parkkeerattuja koneita

MD-rivistö


Hiljainen kenttä

Tässä vielä video ylilennosta.
1 Response to "Helsinki-Vantaalle!"
Raimo Dahl said :
21. huhtikuuta 2010 klo 7.59
Oli varmaan suorastaan aavemaista, kun ei juurikaan mikään liiku isolla kentällä.

Lähetä kommentti