HermanOnkimaa ja jäältä lentoa

Timo Hyvönen

, , ,

Sunnuntailentäjä lähti jälleen retkille auringonpaisteessa ja tyynessä. KILAn Ville Levelä on aurannut Mäntsälään Isojärvelle jääkentän, Herman Onkimaan. Sain jopa appiukon houkuteltua mukaan ja niinpä lähdimme tuolle varttitunnin matkalennolle Malmilta.

Malmilla oli tällainen pallukka tiputtelemassa pieniä miehiä kyydistään. Laskuvarjoilijat laskeutuivat johonkin Malmin keskustan suuntaan.
 
Sää oli lämpimämpi kuin muutamina aiempina päivinä mutta silti aika kylmä. Kahden miehen huohotus jäädtti hieman kabiinia, mutta ulos näkyi vielä. Tyyni keli oli kuin maitoa, ja Matti ja kartta sekä minä ja GPS neuvoivat yhtä varmasti Isojärvelle.
 Tällainen lensi Malmin yli lähtiessä - A380?!

Kova pakkanen sinänsä takasi kovan kentän pinnan, mutta lensimme silti laskukierroksen normaalisti tarkastellen kentän pintaa. Pitkä (800 metriä) ja vähintäänkin riittävän leveä baana oli siistissä kunnossa, juuri lingottu jonkun luisteluhiihtäjän korkattavaksi. No, me korkkasimme Zephyrillä sen päivän osalta.

Seisonta-alue Herman Onkimaan lentokentällä

 Näillä laskeutuisi melkein mihin vain

Kone parkattuna rantaan

Villen Ikarus siinä varmaankin

Ja vielä yksi poseeraus koneen vieressä. Appiukko-Matti siinä

Nättiä ja hiljaista.

Pysähdyimme kirjoittamaan nimet kirjaan ja ihastelemaan kenttämaisemaa. Hiljaista oli, joku koulutti koirarekeä ja pari suihkaria suhisteli kohti HeVaa.

Reilun vartin ihmettelyn jälkeen jatkoimme matkaa. Tyynessä kelissä nousuun päästiin platan suunnalta. Porvoota kohti lennellessä joku viestitti meille pellollaan HELLO lumikirjaimin.

Herman Onkimaa ilmasta

HELLO vaan sinnekin!


Kesän purjehduspaikka Sulkaniemi tsekattiin, Vuosaaren satama höyryyntyi edelleen ja Jollaksessa ei ollut Mersua - sehän oli Malmin kentän kupeella.
Porvoossa kaverit väänsivät kovaa tahtia 98E:tä Zephyrin nieluun työnnettäväksi

 Sulkaniemessä käytiin joskus purtsikallakin - siis purjeVENEELLÄ
 
Päämäärättömän lentelyn päätteeksi radioplaani Nokan kautta onnistui ja laskeuduimme nätisti vastatuuleen.

Juuri kaartamassa kohti Nokkaa

Mukava reissu mutta jotain unohtui! Kerhon säännökset nimittäin sanovat lentopaikoista näin:

3. Koneilla on toimittava vain hyväksytyiltä lentopaikoilla. Jos haluat
lentää ei-hyväksytyltä lentopaikalta, on siitä sovittava ja saatava
hyväksyntä koneisännältä ennen lentoja.


Perusteena on koneiden vakuutusturvan kattavuus ja aiemmat konerikot. Yksi kone on vaurioitunut lyhyessä laskussa omalle peltokentälle, toinen taas samassa tilanteessa uponnut sohjoutuneeseen peltoon.

Vakuutusehdot onkin syytä tarkistaa ja koneen omistajan kanta myös. Tällä kertaa tämä unohtui, vaikka kerhosäännöt löytyvät jopa printattuna tuosta lipaston päältä.

Joka tapauksessa HermanOnkimaa on vähintäänkin tutustumisen arvoinen paikka. Iso, leveä kenttä ja hyvät ohjeet palveluista - nehän löytyvät täältä KILAn vebistä.
0 Responses to "HermanOnkimaa ja jäältä lentoa"

Lähetä kommentti