Lentäjien paras päivähoitopaikka

Timo Hyvönen

, ,

Päivähoitopaikoista on aina ollut pulaa. Lentäjillä pula on ollut välillä suurikin, mutta nyt niitä on alkanut ilmaantua eri puolille Suomea. Räyskälässä, Vesiksellä, Selänpäässä on aktiivista toimintaa vähän vuodenajan mukaan. Minulle on saatu paikka Malmin lentokentän kuppilasta, Hello Cafesta. Se toimii vuoden ympäri.

 Näin siistiä siellä on!

Tarhakaverini Kalle totesi kerran parin tunnin tarinatuokion päälle että "tämä on kyllä paras päivähoitopaikka, jossa olen ikinä ollut". Kuppilassa tapaakin usein yllättäviä tuttuja, vanhoja ja uusia.

Punaista Helloa

Malmin vakiopeikkoihin kuuluu monenlaisia lentäjiä. Useimmiten pöydästä löytyy tavallisia kerholentäjiä, joiden kanssa voisi vaihtaa kokemuksia vaikka loputtomiin. Kuppilassa pp-lentäjien ja ultrailijoiden jutut ja kokemukset sopivat hyvin ristiin, samanlaillahan ne lentsikat ilmassa menevät.

Jaana ja Julia pitävät huolen että kahvia riittää. Lounaalla käy päivittäin reilut 100 enemmän tai vähemmän ilmailuihmistä
 
Silloin tällöin paikalle eksyy oikeita ammattilaisia, liikennelentäjiä. Näistä tulee aina mukava tunne, sillä kuppilaan vaivautuville ilmailu ei liene vain työ vaan jotain muutakin. Joskus pöytään eksyy vähän vanhempiakin staroja, joiden kokemuksesta voi ammentaa paljon. Kauhavan aikoja on muisteltu, vanhoja yhteisiä tuttuja löytyy melkein aina. Usein näitä löytyy appiukon ja perhetuttumme kautta, molemmat Finskiltä vapautettuja, toisinaan taas eri ilmailukerhojen ja lentopaikkojen tienoilta - Kuhmo, Rautavaara, Hyvinkää, Räyskälä ja muut.

Näkymä pyöreän aulaan - perinteitä

Lennonjohtajiakin käy tornista välillä tavallisen kansan keskuudessa ja heiltä saa monesti hyviä vinkkejä kun vain kysyy. Viime viikonloppuna juteltiin pitkään Lappeenrannan yhdistystoiminnasta.Kaikkea ja kaikenlaista.


Mukavaahan täällä on hyvässä seurassa. Max oli tietenkin minun seurassani.

Kirjoittelen tätä nytkin täältä tarhasta. Max tuli juuri mutustamaan munkkia ja Arto kömpi  portaita kahvipannulle. Kallekin saapui ja saatiin taas lompakon paksuus ja iPad-päivityskeskustelut käyntiin. Täytynee siis alkaa keskittyä taas asiaan, kuppilatiimaa...

Minä poseeraan, Arto tutkii Airnav Prota, Max säätää kännyään ja Kalle kahvittelee. Maailma parani taas - neljältä tarha meni kiinni, huomenna uudestaan.


0 Responses to "Lentäjien paras päivähoitopaikka"

Lähetä kommentti