Hevalla on briefing

Timo Hyvönen

, ,


Kävin hakemassa Iiro-poikani passin Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkuvan poliisin palvelupisteestä. Matkalla huomasin, että saman hissin varrella on briefing. Lyhyen jonotuksen aikana mietiskelin, onko se tosiaankin ihan avoin, sellainen kuin ennen oli muillakin kentillä? Pitihän se käydä katsomassa.

Helsinki-Vantaan briefing palvelee lähinnä VFR- ja sotilaslentoja. Paikkaan on keskitetty nyt briefing-puhelinpalvelu ja mm. nettiplaanit vahvistetaan siellä. Palvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa vuoden ympäri, kolmivuorotyötä. 

Viides kerros

Työpaikka on sijainniltaan hulppea. Lentäjäntie 1:n viidennestä kerroksesta avautuu näkymä suoraan lentoasemalle. Terminaalirakennus häiritsee vain vähän, kiitotiet näkyvät esteettä. Talon edessä on maksuttomia 30 min parkkiksia, joissa kiertokin näyttää olevan nopeaa – parin minuutin odotuksella vapautui jo parikin paikkaa. Ovi löytyy Finnairin ID Shopin vierestä, POLIISI-kyltti on hyvä merkki. Itse ajoin ympyrän ennen kuin havaitsin paikan.

 Tuossa se ovi on!


Sisään pääsee surisuttamalla summeria 1B alaovelta. Lyhyellä piipahduksella tila ja toiminta näyttivät hyvin samanlaisilta kuin aikanaan esim. Kuopiossa. Leppoisia, asiallisia neuvontapalveluita lähinnä puhelimitse mutta myös palvelutiskiltä. Valitettavasti en älynnyt kysyä lupaa ottaa kuvaa työtilasta, jokainen joutuu siis käymään tutustumassa paikkaan itse.  Samalla voi hyödyntää henkilökohtaista lennonneuvontapalvelua!


Tämän oven takaa se löytyy - iso briefing-avotila joka on aina miehitetty

0 Responses to "Hevalla on briefing"

Lähetä kommentti