Pojille helikopteri Ilmailukaupasta

Timo Hyvönen

, , ,

Lapsille pitää pakottaa harrastuksia, ja pienellä vihjailulla sain pojat haluamaan radio-ohjattavaa helikopteria. Ajattelin, josko se haastaisi jonkin aikaa ja ilmailuinto heräisi.

Kaiken maailman nettikauppoja on myymässä jos minkämoisia lentolaitteita. Päätin lähteä katsomaan, millainen se entinen SIL-shop, nykyinen Ilmailukauppa on. Aaro lähti valitsemaan kopterin väriä.

 Jossain täällä...

Navigaattori on maailman pelastus. Olisi kannattanut käyttää heti alusta alkaen, nyt piti harhailla vähän.Tiesin vain katuosoitteen ja seutusuunnan. No, Tuusulantietä ja sieltä se lopulta löytyi...harmaa iso talo. Jossain täällä se kauppa on.

 Tuolla yläkerrassa. Aja luiskaa ylös.

Teollisuuskompleksissa tosiaan paisteli jo Ilmailukaupan mainoksia ja ovikin löytyi. Kauppa on auki aika hyviin aikohin.

 Aamusta iltaan

Varsinainen kohde löytyi melkein heti ja valinnaksi jäi väri. Myyjä auttoi suosittelemalla oikeaan hyllyyn ja kertomalla tämän aloittelijamallin ominaisuuksista ja siitä, miksi se olisi sopiva vasta-alkajalle. Varoitti vielä - tämä ei sitten ole lelu vaan ihan oikea radio-ohjattava.

Aaro lupasi lennättää sitä ahkerasti. Valkkasimme siis tämän kopterin - http://www.ilmailukauppa.fi/shopnew/product_info.php?cPath=49&products_id=6412

Valkoinen, sen pitää olla valkoinen

Kaupassa oli paljon, paljon tavaraa. Lennokkeja, osia, tarvikkeita lentäjille, ah ja voi. Sorruin ostamaan samalla polvitelineen iPadillekin. Hieno, ei halpa. Kaikkea olisi ollut paljon, karkuun äkkiä!

 Tarvikkeita
 Lennokkeja

Kopterin mukana saimme pienen esittelyn kaupassa (voi kuinka helpolta se näyttikään) ja suomenkielisen oppaankin, jonka kaverit olivat itse tehneet. En jaksanut edes tinkiä, minusta on hienoa että sain tavarani tästä heti ja niitä oli riittävästi. Nyt vaan lennättämään ja heti!

Aaro kokeili laitetta heti kun se oli saatu purettua paketista ja ladattua. Kone ei noussutkaan heti välittömästi tai helposti lentoon. Onneksi kaukosäädin ei nyt ihan voimalla lentänyt seinään.

Onneksi Iiron kärsivällisyys oli hieman parempi, ja kone saatiin aika nopeasti ilmaan ja pysymään hallussa.

Airborne!

Lennättelimme ensin kotipihalla ja rutiini löytyi tosi äkkiä. Iiro lennätteli kopteria aika suvereenisti puolen tunnin sisään. Minäkin yritin, ei se ollut helppoa mutta ei vaikeaakaan. Kone totteli ohjausta hyvin ja oli tosi vakaa. Voi sitä tunnetta, kun kopteri menee hiljalleen kohti kaukosäätimen kantomatkan rajaa, pienenee ilmassa ja pitäisi muistaa, mihin suuntaan niitä vipusia väännellään. Saimme pidettyä sen kyllä tallessa.

Lupasin Iirolle isomman kopterin jos hän pystyy laskeutumaan puutarhapöytämme nurkalle. Melkein se onnistuikin, ei ihan. Lähdimme kentälle harjoittelemaan ja siellä tyynessä hallissa kopteri pysyi tosi hyvin näpeissä.Esimerkkilaskeutuminen

Iiro lennätteli kopteria tosi hyvin konehallissa. Kopteri liikehti jo tosi nätisti kuvioita, harjoittelua takana oli vain max. tunti. Alla vielä esimerkkejä manöövereistä tällaisen perehtymisen jälkeen.


Hyvin lentää

Kopteri toimi hyvin eikä rikkoutunutkaan, vaikka se törmäili välillä pahastikin. Peräsimiä joutui välillä vähän säätämään yms. mutta sehän nyt on normaalia. Akut kestävät n. vartin lennättelyn ja akku irtoaa aika helposti kovassa laskussa - kannattaa pitää sitä silmällä.

Yleisesti tuo pikkukopteri tosiaan on vähän yli lelun. Vaikka se on aika heppoinen, ei se tuntunut hajoavan. Lennätys on helppoa gyron ansiosta ja tokihan suomenkielinen opas vähän auttaa.

Saman kopterin olisi saanut jostain ambomaalta nettikaupastakin mutta päätin käydä Ilmailukaupassa tarkastamassa tilanteen. Minusta se näytti tosi hyvältä ja varsinkin lennokkimiehille se on ihan taivas, suosittelen.

Mites se helikopteri ja lennättäminen? Niin, Aaro ei halunnut enää alun epäonnistumisten jälkeen ja Iiro oppi lentämään heti eikä enää jaksa vaivautua. Mulla on siis ihan ikioma helikopteri nyt!
0 Responses to "Pojille helikopteri Ilmailukaupasta"

Lähetä kommentti