Nostalgia fly in 2012

Timo Hyvönen

, ,

Suomen Ilmailuliiton Moottori- ja ultrakevyt toimikunta MUT (entinen Experimental- ja ultrakevyttoimikunta) järjestää keväisin Nummelassa Nostalgia fly in -tapahtuman. Tänä vuonna samaan aikaan sattui parikin tapahtumaa, Vesivehmaan ilmailuesittelypäivä ja MI5-grillijuhlat. MI5 on Malmin viiden ilmailukerhon löyhä yhteenliittymä ja keskustelufoorumi, jossa ajetaan yhteisiä asioita eteenpäin yhdessä.

Käväisin pari tuntia viihtymässä MI5-tapahtumassa. Polte lentämään oli kuitenkin auringon ja tyynen kelin myötä taas aivan liikaa joten varasin vapaan koneen illaksi. Wredeby käväisi kohteena mielessä mutta Nummela voitti lähempänä. Arvelin kyllä että ei siellä varmaan enää ketään olisi mutta mukavahan siellä on aina käydä.

Korpi-Malmilta (torni oli jo kiinni) pääsin seuraamaan OH-PYWiä joka lähti matkaan kohti Turkua.

OH-PYW nousukaarrossa

Jyräsin Nokkaan jenkkiwhiskyn perässä. Kovaa se meni, en pahemmin tavoittanut vaikka lensin Zephyrillä kahtasataa. Nopea matkakone selkeesti.

Nokka ulos. Lahdenpohjukka ja Irakin suurlähetystö ovat hyviä maamerkkejä.

Matkalla kävin tsekkaamassa vanhan kaverini Vesan kotitaloa. Jossain tuossa se oli, aivan Vantaan lähialueen rajalla. Osuin kuitenkin sen verran lähelle että pääsin ilmakuvaan!

Siinähän se Vemppa seisoo pihalla...jossain.

Ohjaamossa loistaa niin ettei lentäjää erota

Kotikoivua ajatellen tiirailin tarkkaan lentonopeutta. Kaartelin laippojen kanssa etten nyt siihen pihalle sakkaisi. 

Hyvin kaartaa

Nummela löytyi nopeasti ja yllätykseksi kentällä oli vielä paljon koneita ja lisää oli tulossakin samaan aikaan. Laskuun 04 ja kone vinoparkkiin jonon jatkeeksi.

OH-U425  ja OH-U544 seurasivat laskuun samantien

Kentällä oli porukkaa mukavasti ja juttuun päästiin samantien. U531 Sky Rangeriin vaihdettiin renkaita. Hyviä neuvoja ja neuvojia oli apuna.
OH-U531

Vieraita oli mukana Jämiltäkin. Eurostar OH-U437 jäi tällä kertaa vielä kokeilematta.Valitettavasti Jämin purjelentotoiminta kuuluu hiipuneen, saapa nähdä miten Räyskälän lentorajoitukset alkavat vaikuttaa toimintaan.Hyppykoneethan näyttivät jo olevan siirtymässä Vesivehmaalle.
OH-U437

Neljä vesikonetta oli mukana, kaksi normaalirekisterissä ja kaksi ultraa - toinen siellä Hiidenveden rannassa. Onhan noissa painavammissa koneissa kyllä enemmän tilaa kuin ultrissa.

OH-XAT
Salmisen Markun rakentama OH-XSR
Kone on tehty rakennussarjasta

Markku oli rakentanut ilmakuvaukseen aivan älyttömän hienon, kauko-ohjattavan kamerasysteemin. RC-ohjaimella ohjattava HD Hero ja ohjaimessa vieläpä näyttö josta kuvauskohde näkyy. Hieno, todella hieno! Toivotaan että videoita tulee nettiin näkyviin.

Ilmakuvausta pro-tyyliin.

Kentällä oli myös Ultra-Sonerai ja vesi-Petrel. Uudempi Petrel on vähän isompi ja menee normirekisteriin, vanhempia ultraluokiteltuja taitaa olla pari kappaletta Suomessa.

OH-U361 Sonerai
OH-U312 Petrel


Platalla oli 9 konetta käyntini aikana.

Päivän mittaan tapahtumassa oli käynyt 17 konetta ja osa porukoista jäi yöpymään. Fly in jatkuu tänään sunnuntaina, vielä ehtisi..

Eurostar lähdössä esittelylennolle

OH-U544 Kiikalasta. Päästiin vertailemaan kehityksen kehittymistä - OH-U645 on vuosimallia 2012
Kiikalan koneet vierekkäin

Eurostar lähti käymään ilmassa ja minäkin laitoin jo kotiin viestiä että olen ihan just lähdössä. Eihän siitä lähdöstä meinannut tulla yhtään mitään kun kaikenlaista mielenkiintoista olisi ollut vielä perattavana.

Eurostar nousukiidossa
Pull up, pull up!
Sää oli aivan ihanteellinen

Lopulta sain suuni irti ja lähdin kotimatkalle. Vielä odotuspaikalla näin yhden saapujan, Europa XS OH-XRT tuli iltaa viettämään
OH-XRT laskeutuu

Lähtöpaikalla näin jo laskussa huomaamani ilmiön - kiitotien asfaltin rakosista tunkee urakalla ruohoa. Vielä sitä ei ole haitaksi asti mutta mureneehan se päällyste ajan mittaan. 
Ruohoasfalttia

Kotimatka oli leppoisa. Hietsussakaan ei ollut enää ketään. Grilli ja sauna vielä päälle niin taas yksi lentopäivä oli kruunattu. Seuraavaa fly iniä odotellessa...

Katson autiota Hietarantaa...
1 Response to "Nostalgia fly in 2012"
tom arppe said :
27. toukokuuta 2012 klo 19.38
Hieno kuvakertomus, ja kiva kun pääsitte käymään pistetään tilaus vetämään vastaanvanlaisesta säästä taas ensi vuodeksi.

-Toma

Lähetä kommentti